Att jag inte ens säga hejdå till dig älskade pappa❤️

Jag kommer hem från skolan och mamma ropar på mig från övervåningen. Jag springer snabbt upp för trappan och ser mamma sitta på sängen. ”Snälla sätt dig” sa hon och redan då såg jag att något far fel. Jag hade inte träffat pappa på 3 månader. Jag hade varit och hälsat på han i Tyskland där han bodde och vi gjorde massa roliga grejer då jag då inte hade träffat han på 1 år. Direkt när mamma börjat prata och säger att pappa ligger på sjukhus brister jag ut i gråt. 10-15 minuter senare kommer mamma igen och säger att han hjärta hade slutat slå. Jag la mig ner på golvet grät och liksom skrek samtidigt ”VARFÖR?! GUD VARFÖR MIN PAPPA?!?” han hade inte ens gjort en myra illa varför skulle han dö? Jorden slutade snurra allt blev svart. Jag kände mig död inom bords och kan göra det än idag. Han ba försvann och jag kunde inte göra något inte ens säga hejdå....

Linn
Förälder: 
Pappa
Dödsorsak: 
Plötslig

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!