Saknad!!

Saknad av en pappa som är så enormt! Tänker på han varje dag, är som ett tomt hål i kroppen känslan är så fruktansvärt jobbig, speciellt nu när jag inte har nån förälder kvar i livet så känns det så tomt, innan när min pappa levde så fanns ju i allafall halva familjen men nu är den borta!! Svårt att förklara hur det är mer än att det är jobbigt, var så stolt över min pappa när han verkeligen tog tag i sitt liv å sitt missbruk av alkohol. Han är värd en sån jäkla eloge för det. Saknar våra stunder då vi pratade om allt, vara arga på varandra, hjälpte varandra, stötta varandra , och många gånger bara satt å kollade på tv utan å prata eller vi satt på balkongen å bara kollade ut mot gatan å umgicks! Saknar hans leende å skratt det gjorde en så jäkla glad. Du var en pappa som gjorde många misstag i livet å snesteg! Men samtidigt tror jag att det gjort oss jag å mina syskon till dom vi är i dag! Älskar dig överallt annat jag har tyvärr ej kunnat besöka dig på din grav än där du ligger med min mamma gör jag tyckt det var för jobbigt hoppas du kan förlåta mig för de! Du fick rätt pappa att min mormor skulle överleva dig vilket ingen trodde. Du är älskad saknad av fler än vad du tror pappa. Å allt detta jag skrivigt skulle jag hemskt gärna vilja säga om dig med mamma men tyvärr kommer jag ej i håg nått från dig trots att jag var 6 år. Har nog förträngt det mesta tyvärr, men du är saknad av alla! Utan er mamma å pappa är det ett stort hål! Och det finns inget som kommer fylla igen det.

Johan
Förälder: 
Båda föräldrarna
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!