Saknar dig pappa

Det här året blir det 5 år sen, 5 år sen som du valde att lämna mig och min syster, jag var 13 år, 13 år jag hade knappt hunnit starta livet. Den tiden du valde att lämna var den värsta egentligen för den är i den åldern man behöver sina föräldrar och deras stöd, jag hade behövt dig SÅ många gånger efter du dog. Alla jobbiga stunder blev bara jobbigare utan dig där.

Jag kommer ihåg nästan allt i detalj av vad som hände den där kvällen. Jag trodde att jag hade kommit över det, så dumt av mig, kommer jag någonsin komma över din död. Jag saknar dig så otroligt mycket just nu, jag mår inte bra och jag vill bara att du ska vara här och krama om mig och berätta för mig att allt kommer bli bra.

Jag har så många frågor men så lite svar. Den största frågan av alla är "varför lämnade du mig" det är också den frågan jag aldrig kommer förstå, det spelar ingen roll om jag skulle få svar på den frågan jag skulle fortfarande inte förstå. Jag önskar såklart att du inte valde den vägen du valde och du är den första jag skulle ta tillbaka till livet om jag hade den chansen, för det gör så ont varje dag pappa det känns som tusentals knivar i mitt hjärta. Kan du snälla bara komma tillbaka plz, säg till Gud att dina barn behöver dig och kom hem snälla.

Ingen i min närhet förstår hur det känns att förlora en förälder för det har dom aldrig gjort, jag är dock så så så glad för att de försöker förstå men det kommer dom inte göra förns de själva förlorar en förälder. Därför vill jag bara ha någon att prata med som förstår och som vet hur det känns, jag vet dock inte vars jag hittar någon som förstår mig.

Jag vet att vi nästan aldrig sa till varandra "jag älskar dig" utan vi visade det på andra sätt men jag önskar att jag hade sagt det oftare så jag säger det nu

Pappa jag älskar dig och saknar dig så otroligt mycket

Miss you
Förälder: 
Pappa
Dödsorsak: 
Plötslig

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!