Älskade mamma och min bästa vän.

Älskade mamma, tårarna rinner mer och mer för varje dag som går, frågor jag ställer till mig själv kommer mer och mer. Jag förstår och vet sanningen men vill inte inse. Vad ska jag göra utan dig? Du var mitt allt, den jag levde för men du försvann allt för tidigt. Jag minns efter din cancer hade försvunnit och de då hade gått mer en 5 år och du gick till en spådom som spådde dig, du undra hur gammal du skulle bli, om du skulle få se dina barn barn, hon sa att du skulle hinna med allt och bli en gammal tant.. Så fel så fel. Förr var det en tröst för du skulle försvinna skulle jag försvinna, så jag valde att tro på den. Jävla spåddam, allt utan dig är skit. Men så himla glad att du blev just min mamma, skulle aldrig bytt dig mot något. Jag älskar dig föralltid. Min största kärlek.

Jullan
Förälder: 
Mamma
Dödsorsak: 
Plötslig

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!