50 dagar utan dig gåendes på denna jord. Hur kan tiden fortsätta att gå - när hela min värld har stannat?

Jag kommer fortfarande på mig själv att ta upp telefonen och vilja ringa dig. Och att sedan inse att det inte längre går och att samtalet kommer gå direkt till din röstbrevlåda. Att det aldrig mer kommer vara någon som svarar på den andra sidan av luren. Varje gång jag inser det är det är som att få en kniv i hjärtat. Gång på gång. Samma känsla varje gång. Kommer den känslan någonsin försvinna? Ibland ringer jag dig ändå, bara för att sedan nås av din inspelade röst i röstbrevlådan.

Det är allt jag vill göra nu. Jag vill ringa dig. Jag vill prata med dig. "Jag ville bara höra din röst" sa du ofta när du ringde mig. Men jag vill bara höra din röst nu. Jag vill berätta för dig att jag har fått ett nytt jobb. Berätta om mina sommarplaner. Berätta om min resa till Mexico. Att jag badade i havet så ofta jag kunde och tänkte på dig varje gång. Men du kanske vet allt det redan. Ser du mig? Hör du mig?

Förälder: 
Pappa
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!