Min kompis pappa dog

När jag och min kompis gick i 2an så dog hennes pappa efter en längre tids sjukdom. Vår fröken berättade för oss alla i klassen att min kompis pappa hade dött. Det sprängdes i huvudet och i hjärtat. Jag ville tala om för min kompis att jag var jätteledsen att hennes pappa dött. Jag grät hemma hos mina föräldrar och sa att jag ville göra något. Göra något för min kompis. Mina föräldrar och jag + min syster bestämde då att bli Stödfamilj. Efter utredning hos socialen så fick vi tillslut bli stödfamilj och tog emot min kompis med hjärta och värme varannan helg. Hon blev min syster och mina föräldrars extra-dotter. Vi är bästisar för evigt!

Malin

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!