Saknar dig pappa! mer och mer för varje dag som går

Det är idag 2 månader och 1 vecka sedan du gick bort. Även fast jag rent logiskt visste att tiden var knapp och att du en dag inte längre skulle vara kvar, här med mig. Så kunde jag aldrig föreställa mig hur det skulle kännas, hur otroligt ont det skulle göra. Nu sitter jag här utan dig pappa, och lyssnar på ett band som du visade mig, det får mig att minnas tillbaka. Till den tiden innan du blev sjuk, lyckliga minnen. När du och jag satt ute på balkongen i kvällssolen, och du berättade historier om dina galna upptåg från din ungdom. När vi pratade om framtiden, och diskuterade politik. Jag mins även alla de fotbollsmatcher du tog med mig på, alla gånger du stöttat mig när ingen annan har förstått.

Det finns så många frågor jag hade velat ställa, så många historier jag velat höra. Varför gjorde du som du gjorde? Varför flyttade du? Varför gick alkoholen först? De är svar jag aldrig kommer att få höra. Det kommer komma tider då jag hade behövt dig, när jag hade behövt dina råd, få höra dina ord. Mina framtida barn kommer aldrig få träffa sin farfar, min Underbara pappa.

Jag vill säga att jag vet att du hade en hård uppväxt. Jag klandrar dig inte för att du ville självmedicinera dig, men varför med alkohol? Det som sakta tog död på dig.

Jag vet att du inte är här rent fysiskt just nu pappa, och kommer aldrig mer att vara det. Men jag vet att du håller ett vakande öga över mig och mina syskon, och jag vill säga till dig att du har inget att säga förlåt för, du har bara saker att förklara.

Jag saknar och älskar dig pappa

Emil 18år
Förälder: 
Pappa
Dödsorsak: 
Sjukdom

Kommentarer

Saknar också min pappa!
Gick bort för 2 veckor sedan!
Begravning om några dagar!
Saknar dig<3

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!