Hur ska jag kunna älska dig som finns kvar hos mig, när det gjorde för ont i dig att se på mig?

En diffus längtan, ett hål. alltid ett letande efter förebilder att dyrka och se upp till. Det skulle varit dina tankar och ideér. Den känslan kommer aldrig att försvinna. kommer alltid leta och längta efter din åsikt. Eftersom den är dold i döden så vet jag inte om det du tänkte var vettigt. Hur dina tankar skulle påverkat mig. Om jag ens skulle lyssnat på dom. Måste bara hitta ett sätt att balansera det. Idoldyrkan VS letande efter kloka råd. och ångesten över att jag inte lyssnar tillräckligt på dig som finns kvar hos mig. Som om jag inte värdesätter dina tankar lika mycket som den dödes. Att jag inte älskar dig som finns kvar hos mig lika mycket. så förbjudet att säga. Allt skyller jag på den första sjukdomstiden. att jag inte fick hjälp då. men jag är vuxen nu och kan ta vuxna beslut. kan jag gå tillbaka nu, förlåta, sluta leta idoler/hjältar och framförallt lära mig att älska dig som finns kvar hos mig. innan du också dör. För det ska vi alla göra.

sökaren som blivit vuxen.

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!