Kära pappa

Tiden har gått. Snart 16 år. Jag förlorade dig vid 10 års ålder. Jag förstod inte vad som hände då. Jag var för liten. Jag kände bara att något inom mig försvann. En del av mig. Jag vill veta var du är, vart du tog vägen? Vakar du vid min sida eller är du långt borta? Vissa dagar är värre än andra. Jag saknar dig så otroligt mycket. Önskar få se dig igen. Hålla om dig. Se dig le. Se dig lycklig. Höra din röst. Är det så här det ska vara, jag här och du där? Varför ska livet vara så svårt? Om jag ändå kunde få det bekräftat att du har det bra nu och slipper all smärta du hade i livet. Tänk vad skört livet är. Hur en händelse för så länge sedan sätter sådana spår. Hur kan kärlek göra så ont? Saknaden är enorm. Du måste lova att du har det bra nu. Så jag kan leva och gå vidare med livet. Du finns i mina tankar. Älskade pappa. Du är med mig. Låt mig acceptera din bortgång och ge mig styrka att gå vidare. Döden kan inte vara ett hinder från att älska. Vi fick inte så många år tillsammans och du var ofta borta från mig men i mina tankar är du alltid där. Du gav mig mitt liv. Jag tänker bevara den gåva du gav mig. Gå med mig i livet. Jag avslutar med dina ord som du så ofta sa:

Det ordnar sig alltid

Varma hälsningar din dotter Nathalie

Nathalie
Förälder: 
Pappa
Dödsorsak: 
Plötslig

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!