Sörjer min döende pappa

Min pappa är döende i cancer. Även min mamma har cancer, men för henne finns fortfarande en vårdplan. Jag besöker min pappa varje dag på sjukhuset där han ligger. Cancern har spridit sig till hjärnan och han är helt förändrad. Jag saknar honom fruktansvärt mycket och kan inte släppa taget om honom och än mindre förställa mig att jag ska fortsätta utan honom. Allt känns meningslöst och jag sörjer honom fast han fortfarande lever. Jag har skrivit 5 brev till honom, men han har bara läst ett. För han kan inte läsa längre. Jag säger till honom att jag älskar honom. Min pappa gjorde allt för familjen och att han nu ligger med obeskrivliga smärtor får mig att tycka att livet är orättvist.

Tove
Förälder: 
Båda föräldrarna
Dödsorsak: 
Sjukdom

Dödsviktigt är en bok om hur det är att förlora en förälder som barn som kom ut i december 2012.
Dödsviktigt.nu är en mötesplats för de barn som är drabbade och en faktabank om sorg för alla som behöver det.
Det är dödsviktigt att prata om döden är föreläsningen som gjuter mod i lärare, vårdpersonal och andra vuxna så att de vågar möta barn i sorg.

Mia Berg, författare och projektledare, miaberg.nu

Anna Thors, fotograf och bokens formgivare, afotoform.se

Henric Wallmark, illustratör, henricwallmark.se

Johan Hammarström, webbdesign, johwebandgraphics.se

Sätt upp din egen lapp på Anslagstavlan. Dela dina tankar och känslor om sorgen med andra barn och ungdomar som också vet hur det är. Skriv lite grann eller hela din historia. Eller bara läs! Kom ihåg – du är inte ensam!